Horeca inrichten

Duurzaamheid is de toekomst

Verduurzaming is een steeds belangrijker onderwerp en een noodzakelijke factor om rekening mee te houden als ondernemer. Onze ambitie is om voor onze klanten de beste (winkel)inrichter te zijn, maar wél op de hoogst haalbare schaal van duurzaamheid. Daarom zijn wij ons continu bewust van de effecten van onze activiteiten op de omgeving en het klimaat.

Duurzaam ondernemen

Vika draagt bij aan de duurzaamheids- en circulariteitsprincipes door zo bewust mogelijk om te gaan met de verwerving van grondstoffen, het recyclen van afval en circulaire oplossingen te verzinnen voor onze producten na het einde van diens levenscyclus.

We willen alleen producten of diensten leveren die waarde toevoegen aan het proces en het (eind)product. Activiteiten die hier niet aan bijdragen moeten worden voorkomen. Alleen met deze manier van werken kan zo efficiënt en hoogwaardig mogelijk worden geproduceerd.

Duurzaam ondernemen

Vertaling van de duurzaamheidsprincipes in ons dagelijks handelen

Om verduurzaming zo succesvol mogelijk te integreren is er co-creatie bij alle stakeholders in de keten nodig. Daarbij kan gedacht worden aan de toeleveranciers, onze productieafdeling en onze opdrachtgevers. De disciplines inkoop, productie en verkoop dienen volledig toegewijd te zijn om een optimaal resultaat te behalen.

Wij hebben uiteraard de grootste invloed op onze eigen processen. Daarom krijgt dit doorlopend in alle lagen van onze onderneming de volle aandacht. Goede ideeën ontstaan niet alleen door de directie, maar ook op de werkvloer. Het aandragen van toepasbare duurzame of circulaire ideeën en initiatieven stimuleren wij zoveel mogelijk. Hiermee willen wij betrokkenheid en verbinding op het gebied van duurzaamheid bevorderen.

Gerealiseerde duurzame en circulaire initiatieven

De volgende duurzame en circulaire initiatieven zijn momenteel al door ons gerealiseerd of staan op de agenda om binnenkort gerealiseerd te worden:

Afval op kantoor en in het magazijn wordt gescheiden.

Het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen zoals folie en tape wordt zoveel mogelijk gereduceerd en willen wij terugbrengen naar nul.

Karton en pallets waarin en waarop onze producten geleverd worden, nemen wij retour en gebruiken wij opnieuw.

Bij het poedercoaten van het staal stellen wij de eis aan de toeleverancier dat alle toegepaste ontvettingsmiddelen en coatings vrij moeten zijn van cadmium.

In 2020 is de gevel van het pand geïsoleerd, zijn energiezuinige heaters geplaatst en is er in het gehele gebouw gebruik gemaakt van LED verlichting.

Wij hebben een onderzoek gestart om in 2022 een deel van het dak te kunnen voorzien van zonnepanelen.

Samen brainstormen over uw nieuwe droominrichting?

Onder het genot van een kop koffie of thee leren wij u graag kennen