Binnenkijken pand Vika

Van de Wilmersdorf naar de Lange Amerikaweg

In augustus 2020 is Vika Winkelinrichtingen verhuisd naar het nieuwe pand aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. Voorheen waren wij gevestigd aan de Wilmersdorf in Apeldoorn. Met deze verhuizing hebben wij meer ruimte gekregen, zijn wij beter zichtbaar door de zichtlocatie en hebben wij meer aandacht kunnen besteden aan het duurzaamheidsaspect.

De Lange Amerikaweg loopt parallel aan de A1, vanaf waar je de gebouwen aan deze weg kunt zien liggen. Daarnaast is het een drukke, doorgaande weg die de snelweg verbindt met woonwijk ‘De Maten’. Daardoor is onze nieuwe locatie een grote vooruitgang als het om zichtbaarheid gaat!

Maar ook qua ruimte hebben wij grote sprongen vooruit gemaakt. Ons pand staat op een perceel van circa 10.000 m2 en biedt op drie verdiepingen ruimte aan kantoren. Daarvan hebben wij zo’n 500 m2 in eigen gebruik voor kantoren. 4.500 m2 gebruiken wij voor ons magazijn en 700 m2 voor onze werkplaats. Zo hebben wij voldoende ruimte voor werkplekken, opslag en om onze maatwerk producten te realiseren. Als ons team zich in de toekomst uitbreidt, is dit pand er helemaal klaar voor! Een deel van ons pand (650 m2) verhuren wij aan A1-Signs en de kantoren op de derde verdieping (circa 950 m2) worden ook deels verhuurd. In de toekomst zouden wij graag een deel van die ruimte in willen richten als showroom. Het pand dateert uit de jaren 70 en is al langer in ons eigendom, alleen hebben wij er als Vika nooit eerder volledig onze huisvesting gehad.

Volledig naar eigen wens en ontwerp

Om het pand volledig naar wens te maken én om een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst, hebben wij het pand behoorlijk verbouwd. Zo hebben wij onze gevel geïsoleerd en nieuwe gevelplaten aangebracht. Verder zijn er nieuwe kozijnen geplaatst.

De laaddocks hebben we aan de voorkant van het pand onder het bestaande trustframe geplaatst, zodat gemakkelijk laden en lossen gegarandeerd wordt. Daarnaast hebben we LED-verlichting en nieuwe radiatoren geplaatst en hebben we de luchtbehandeling vernieuwd. Zo willen wij onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken.

Vika pand magazijn

Om de ruimtes open en overzichtelijk te houden, hebben we gekozen om de kantoorruimtes te scheiden met glazen wanden. Deze hebben we zelf ontworpen en geproduceerd! Bij de ontvangsthal hebben wij gekozen voor een opvallende muur met hout, mos, LED-verlichting en RVS logo’s. Als interieurbouwer en -inrichter wil je dat je ‘eigen huis’ ook op orde is, zodat het een representatieve uitstraling biedt. Professionaliteit en sfeer uitstralen waren voor ons belangrijke pijlers bij de inrichting van ons pand.

Maar niet alleen de kantoren zijn erop vooruit gegaan, ook het magazijn is efficiënt ingedeeld. Het laadperron is langs twee hoofdassen bereikbaar en er is voldoende afzetruimte gecreëerd voor een efficiënte goederenbeweging. In de werkplaats is voldoende ruimte voor assemblage en dankzij metaalbewerkingsmachines kunnen we snel prototypes fabriceren.

Meer zien van onze inrichting? Bekijk de 360 graden tour om écht even een kijkje te nemen! Wilt u door ons uw kantoorinrichting laten verzorgen? U kunt contact met ons opnemen via e-mail: info@vikawinkelinrichtingen.nl of via telefoon: +31 (0)55 5385690.

Kijkje nemen in ons nieuwe pand of zin in een kop koffie?

Neem dan contact met ons op.

Samen brainstormen over uw nieuwe droominrichting?

Onder het genot van een kop koffie of thee leren wij u graag kennen