No Excess kledingwinkel inrichten

Wie zijn wij?

Vika is niet alleen de naam van ons bedrijf, maar is ook een directe terugkoppeling naar waar wij als bedrijf voor staan. Veelzijdig, Innovatief, Klantgericht en Authentiek.

Veelzijdig: “van vele markten thuis”

Of het nu gaat om een enkel product, een ‘shop-in-shop’ of de realisatie van een compleet interieur inclusief de bijbehorende verbouwing, wij realiseren het. Dat houdt in dat wij een brede kennis en ervaring hebben op het gebied van diverse materialen. Denk hierbij aan metaal, hout, kunststof en glas, maar ook signing en dergelijken. Om onze klanten hiermee goed van dienst te kunnen zijn, hebben we vele disciplines in huis. Van ontwerp tot en met montage en projectbegeleiding, waardoor we veel verschillende markten kunnen bedienen. We hebben dan ook niet alleen klanten in de retail branche, maar realiseren ook projecten in onder andere kantoorpanden, hotels, en overheidsgebouwen zoals bibliotheken.

Innovatief: “geen vraag is ons te gek”

Maatwerk vraagt soms om het bewandelen van onbekende paden. Welke materialen kunnen toegepast worden? Voldoet het product wel aan de veiligheidseisen? Met onze kennis en ervaring zijn wij in staat om bijzondere maatwerkoplossingen te creëren. Van projecten waarvoor nog geen bestaande oplossing bestaat, krijgen wij energie en daarin kunnen wij onze creativiteit kwijt. Daarbij worden we ondersteund door professionele software en hebben we kennis van de toeleveringsbranche om de juiste partners aan te sluiten voor die unieke projecten.

Klantgericht: "uw partner"

Bij het creëren van interieurs spelen naast zakelijke afwegingen ook emoties een belangrijke rol. Wat zorgt ervoor dat uw interieur onderscheidend is en aansluit bij uw visie? Die vraag vereist een persoonlijke benadering en goede communicatie. Wij hebben passie voor ons vak en willen dit enthousiasme graag delen met onze klanten. Wij staan als deskundige partner aan uw zijde en willen niet alleen aan uw verwachtingen voldoen, maar deze ook overtreffen.

Authentiek: "geen fratsen"

Onze normen, waarden en doelen zijn in harmonie met elkaar. Wij behandelen iedereen zoals wij zelf ook behandeld zouden willen worden. Om deze reden is er een grote mate van betrokkenheid bij de medewerkers. Om het beste resultaat te bereiken, moeten we het samen doen. Vraagstukken omtrent duurzaamheid en onze sociale rol als werkgever maken een belangrijk onderdeel uit van deze normen en waarden. Ons team is nuchter en hecht grote waarde aan betrouwbaarheid en integriteit.

Visie

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan het koopgedrag in winkels of het welzijn van onze klanten in hun werk- of leefruimte. Interieurs die wij realiseren dienen een duurzame ontmoetingsplek te zijn waar waardevolle belevingen plaatsvinden. Daarnaast willen wij door maatschappelijk verantwoord ondernemen een positieve bijdrage leveren aan het klimaat en de arbeidsmarkt. Dit laatste willen wij bewerkstelligen door medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt en stagiaires de kans te bieden om te participeren in ons bedrijf en hier werkervaring op te doen.

Missie

Wij creëren inspirerende, functionele en verantwoorde interieurs waar waardevolle belevingen en ontmoetingen plaatsvinden. Wij zijn toegewijd om dit samen met u te realiseren en uw verwachtingen en dromen waar te maken. Voor elke uitdaging bieden wij een oplossing, of dit nu om standaard materialen of maatwerk producten gaat. Hierbij geloven wij in het belang van het bewust zijn van de gevolgen van ons handelen op duurzaamheids- en circulariteitsprincipes. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij ons topprioriteit.

Onze werkwijze

Hoe wij helpen bij het realiseren van uw droominrichting

Projecten

Gerealiseerde projecten bij onze klanten waar wij trots op zijn

Duurzaamheid

Hoe wij ons steentje bijdragen aan een groenere wereld

Geschiedenis van Vika

Tijdlijn Vika 1928

De opa (Gerrit Visch) van de huidige directeur van Vika (Gert Visch) vestigt zich als loodgieter en elektricien in Beekbergen. Bij deze woning heeft hij een winkeltje in huishoudelijke artikelen.

1928
Tijdlijn Vika 1933

Verhuizing naar nieuwbouw pand, waar er ruimte is voor een winkel, magazijn en werkplaats. Hier wordt loodgieters- en elektriciteitsbedrijf “Installatie Bureau G. Visch Beekbergen” opgericht.

1933
Tijdlijn Vika 1963

“Vika Handelsonderneming BV” wordt opgericht, vernoemd naar de oprichters Visch en Kaal. In 1964 wordt dit “Visch Ketels en Appendages”. Het bedrijf focust zich op het importeren en verkopen van radiatoren.

1963
Tijdlijn Vika 1971

Vika vestigt zich in een nieuw pand aan Saba 12 in Apeldoorn (3000 m2). Hier is meer ruimte voor uitbreiding van de groothandelsactiviteiten in centrale verwarming.

1971
Tijdlijn Vika 1980

“Vimex BV” wordt opgericht, een dochterbedrijf van Vika. Hiermee wordt er een volautomatische poedercoatinstallatie aangeschaft. Deze installatie werd later gebruikt om onderdelen van winkelinrichtingen te poedercoaten.

1980
Tijdlijn Vika 1992

“Vika Metaal BV” wordt opgericht. Op diverse metaalbewerkingsmachines werden producten voor de industrie en winkelinrichtingen gefabriceerd die vervolgens door Vimex werden gepoedercoat.

1992
Tijdlijn Vika 2005

“Vika Metaal” wordt “Vika Winkelinrichtingen” en vestigt zich aan de Wilmersdorf in Apeldoorn. In de opvolgende periode komt de focus te liggen op de retail branche, namelijk het inrichten van winkels en winkelketens.

2005
Tijdlijn Vika 2007

De groothandelsactiviteiten van Vika Handelsonderneming worden verkocht aan Plieger.

2007
Tijdlijn Vika 2016

“Wecare International BV” wordt opgericht, een dochterbedrijf van Vika Winkelinrichtingen. Met deze onderneming richten wij ons op het inrichten en verbouwen van winkels. De zorgsector is daarin onze belangrijkste doelgroep.

2016
Tijdlijn Vika 2020

Verhuizing naar de nieuwe zichtlocatie aan de Lange Amerikaweg 81, waar professionalisering en uitstraling van het bedrijf voorop staan. Daarnaast is hier meer ruimte voor het magazijn en het optimaliseren van logistieke processen.

2020

Vika groep

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, zoekt Vika Winkelinrichtingen continu naar de meest geschikte partners. Inmiddels valt er een dochterorganisatie onder de Vika Winkelinrichtingen Groep: WeCare. Sinds juni 2015 is WeCare gevestigd in het pand van Vika in Apeldoorn. Dit bedrijf levert kleinschalige en exclusieve interieurs aan o.a.: opticiens, juweliers, kapperszaken en zorginstellingen.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij werken al jaren uitermate tevreden samen met Vika! De kwaliteit van de projecten en het gezamenlijk continu verbeteren van het proces spelen daarin een belangrijke rol voor ons.

Al jaren doet Top1Toys naar volle tevredenheid zaken met Vika. Slagvaardig, goede communicatie, flexibel en kwaliteit zijn de kenmerken die wij erg waarderen.

Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met Vika! Vika is creatief, oplossingsgericht en flexibel, zowel vooraf als tijdens de realisatie van onze winkelverbouwingen.

Samen brainstormen over uw nieuwe droominrichting?

Onder het genot van een kop koffie of thee leren wij u graag kennen