Winkelinrichting groothandel

Van ontwerp tot inrichting

Voor klanten die hun interieur totaal vernieuwd willen hebben, hanteren we bij Vika onderstaande werkwijze. Deze hebben we onderverdeeld in de volgende 6 stappen:

1. Even voorstellen

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom een belangrijk onderdeel van een succesvol project. Dat start bij de intake. Wij stellen ons graag voor onder het genot van een kop koffie. Dit kan op uw kantoor of bij ons op de zaak, maar ook digitaal. In dat gesprek willen wij uw wensen en behoeftes inventariseren en praten wij over uw bedrijf en de producten of diensten. Hierbij letten we op de gewenste gebruikers- en merkbeleving, maar kijken we ook naar de beschikbare financiële ruimte. We vinden het belangrijk om in kaart te brengen wat we van elkaar mogen verwachten, zodat we een succesvolle samenwerking tegemoet gaan!

2. Ontwerpen van uw droominrichting

Vervolgens vertalen we de wensen en ideeën naar een ontwerp. We bekijken wat de optimale inrichting van uw pand zal zijn en plaatsen het interieur in een 2D lay-out. Hierbij houden we rekening met looproutes, maar ook met de winstgevendheid en omloopsnelheid van de te presenteren producten. We kijken naar materialen, maatvoeringen, afwerkingen en duurzaamheid. Dit voorlopige ontwerp zetten we om naar 3D en indien gewenst kunnen we deze ook in VR (Virtual Reality) presenteren. Nadat we uw feedback op het ontwerp verwerkt hebben, wordt er een definitief ontwerp en begroting gemaakt.

3. Engineering

Nadat het ontwerp en de gekozen materialen goedgekeurd zijn, werken wij het ontwerp technisch uit. In het programma Autodesk Inventor (3D CAD programma) worden de producten tot in detail uitgewerkt en maken we sterkteberekeningen om ervoor te zorgen dat de constructies veilig en stabiel zijn. Deze definitieve 3D-tekeningen worden vervolgens gebruikt door de machines waarop de producten gemaakt worden. Gaat het om complexe producten waarvan er veel nodig zijn? Dan maken wij eerst een prototype. Dankzij dit prototype kan het product eerst uitgebreid worden getest. Pas als het prototype goedgekeurd is, maken we het product werkelijkheid.

4. Inkoop en productie

Om het ontwerp en eventuele prototypes werkelijkheid te laten worden, gaan wij over tot productie en inkoop. We bepalen of we de producten zelf in onze werkplaats zullen maken, of dat we dit uitbesteden. Voornamelijk kleine series en prototypes produceren onze vakmensen zelf. Voor grote series zoeken wij een geschikte toeleverancier in binnen- of buitenland. Bij de keuze voor een toeleverancier houden wij rekening met het budget, kwaliteit, levertijd en duurzaamheid. Daarnaast zorgen we ervoor dat de producten in de juiste (huisstijl) kleuren gerealiseerd worden, bijvoorbeeld door middel van poedercoating.

5. Realisatie

Daarna is het dan zo ver, de realisatie: het moment waarop alles samenkomt! Met uiterste zorgvuldigheid worden de verpakte producten onbeschadigd aangeleverd bij uw pand, zowel door eigen vervoer als externe vervoerders. De projectleider en monteurs werken naadloos samen om ervoor te zorgen dat de interieurdelen conform planning en instructies op de juiste plaats worden geïnstalleerd. Onze monteurs zijn VCA-gecertificeerd en belangrijke ambassadeurs van Vika. Hun deskundigheid en flexibiliteit zal ervoor zorgen dat u zelfs bij eventuele tegenslagen een perfecte oplevering tegemoet gaat.

6. Nazorg en evaluatie

Onze samenwerking eindigt niet bij de oplevering, wij vinden het belangrijk om daarna contact te houden. Met een evaluatie horen wij graag hoe u de samenwerking heeft ervaren en of u tevreden bent met het eindresultaat. Maar ook daarna staan wij voor u klaar. Interieurs hebben immers onderhoud nodig, door intensief gebruik dienen onderdelen op den duur gerepareerd of vervangen te worden. Ons streven is om interieurdelen na hun levensduur opnieuw in te zetten. Door een nieuwe poedercoating of het vervangen van een onderdeel, kan een product vaak nogmaals gebruikt worden. Het circulair toepassen van (constructief) stellingmateriaal is tegenwoordig niet meer weg te denken.

Over ons

Wij zijn Veelzijdig, Innovatief, Klantgericht en Authentiek

Projecten

Gerealiseerde projecten bij onze klanten waar wij trots op zijn

Duurzaamheid

Hoe wij ons steentje bijdragen aan een groenere wereld

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij werken al jaren uitermate tevreden samen met Vika! De kwaliteit van de projecten en het gezamenlijk continu verbeteren van het proces spelen daarin een belangrijke rol voor ons.

Al jaren doet Top1Toys naar volle tevredenheid zaken met Vika. Slagvaardig, goede communicatie, flexibel en kwaliteit zijn de kenmerken die wij erg waarderen.

Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met Vika! Vika is creatief, oplossingsgericht en flexibel, zowel vooraf als tijdens de realisatie van onze winkelverbouwingen.

Samen brainstormen over uw nieuwe droominrichting?

Onder het genot van een kop koffie of thee leren wij u graag kennen